Som spiller er det mange muligheder for at være med på et niveau hvor du selv er tilfreds, uanset forudsætninger og ambitioner. Mange klubber tilbyder hold på flere niveauer, hvorfor at træningsmængden varierer. Det er normalt, at et hold træner en til flere gange om ugen. Du kan altså få kamp til stregen hos de dygtige hold i FNL, eller snuse til sporten ved de åbne turneringer, som finder sted i både øst og vest.

Kom igang

For at spille flag football er det vigtigt at kunne håndtere den ovale bold. Derfor vil det vigtigt at få det basale på plads først, og blive fortrolig med den. For at lære at kaste er det vigtig at forstå målet ‐ at bolden skal rotere om sin egen akse i luften.

Det er vigtigt, at man får en god introduktion til at håndtere en oval bold, da det er essentielt for at de finder størst mulige glæde ved spillet. Ydermere er der nogle sikkerhedshensyn: En oval bold reagerer i sagens natur ikke som en normal fodbold, derfor kan der forekomme uheldige episoder, hvis dette ikke bliver respekteret.

Eksempler på træningsøvelser