Pointtælling

Scoring – point

Et touchdown scores ved at en spiller enten løber ind i modstandernes endzone med bolden, eller at spilleren griber bolden i endzone. Et touchdown giver 6 point, og udløser et ekstra forsøg, hvor holdet kan vælge at score et ekstra point 5 yard fra modstanderens endzone, eller at lave en two-point-conversion, som sker 12 yard fra modstanders endzone.

Sådan scores der i flag football

I flag football kan et hold score point på flere måder, der hver især giver et forskelligt antal point.

Touchdown: 6 point

Det der bedst kan betale sig, er at score et touchdown. Det giver 6 point. Det gøres enten ved at løbe over modstanderens mållinje og ind i end zonen med bolden, eller ved at kaste bolden til en medspiller, der allerede befinder sig der.

Ekstra point: 1 point

Når et hold scorer et touchdown, udløser det et ekstra forsøg, hvor holdet kan vælge at score et ekstra point 5 yard fra modstanderens endzone, eller at lave en two-point-conversion. Gribes bolden i endzone, scorer holdet 1 ekstra point.

Ekstra point: 2 point

Man kan også vælge at forsøge en two-point-conversion der er ét ekstra forsøg på at løbe eller kaste bolden i endzone fra 12 yard fra modstanderes endzone. Det giver to point.

Safety: 2 point

Hvis forsvaret tackler angrebet i angrebet endzone, giver det forsvaret to point, samtidig med at de får bolden.

Returnering af ekstra point: 2 point

Hvis forsvaret intercepter bolden på angrebets ekstra point forsøg, og løber den helt til modstanderens endzone får de to point.